функціоналізм

Павел Слом'ян (Paweł Słomian), Lata3dzieste, 3D реконструкція костелу Св. Вінсента де Поля

Незбудований костел Св. Вінсента де Поля у 3D візуалізації (відео)

Проект костел Св. Вінсента де Поля (Отців місіонерів) виконав львівський архітектор Тадеуш Теодорович-Тодоровський у 1937 році. Він мав розташовуватись між сучасними вулицями Стуса та Свєнціцького.

читати більше

вул. Кушевича, 1

Клуб працівників комунальних служб / Палац культури ім. Хоткевича на вул. Кушевича, 1

Клуб працівників комунальних служб мав задовільнити всі культурні, розважальні і освітні потреби робітників. «Красивий сучасний будинок», як писала тогочасна преса, постане на вимоги спілки «Дім комунальних працівників».

читати більше

вул. Героїв УПА 57-59

Будинки на вул. Героїв УПА, 59-59А

Двоповерхові будинки, віллового типу, розташовані за адресою Героїв УПА, 59 та 59А (колишня назва – Львівських Дітей / Lwowskich Dzieci). За словами, однієї з мешканок, їх звели в 1936 році, для двох сестер, що вирішили оселитись зі своїми сім’ями по-сусідству.

читати більше

вул. Грецька, 5

Будинок на вул. Грецька, 5

Чиншовий будинок зведений для Антоніни Ляскової. Фасад складається з двох об’ємів, що різняться висотою. Вища частина висунута вперед і прилягає до вулиці Грецької, нижча виходить на вулицю Зарицьких. На ній зараз бачимо сучасну надбудову.

читати більше

вул. Гнатюка, 11

Перший модерністичний, або нова єврейська сцена, котрій не судилось бути

Можливо ви б і не знали про цю споруду, якби не ходили б туди на дитячі вистави або ввечері на дорослі. Піднімаючись по сходах помічали круглі вікна ілюмінатори, сидячи на балконах – рустовані тяги на стелі, ви задумувались з якого року цей театр? Для кого він будувався? Які п’єси мали б поставити та чи поставили на цій сцені?

читати більше